Preskočiť na obsah

Hikari Iaidó víkend

Hikari Iaido víkend

Odhodlanosť, vytrvalosť a sústredenosť … v tomto duchu sa niesol posledný februárový víkend v našom dódžó. Intenzívneho iaidó tréningu sa zúčastnili nielen všetci členovia nášho klubu, ale aj naši dvaja priatelia z Nového Sadu v Srbsku, Bojan a Nicola.

Hikari víkendy sú známe svojím intenzívnym cvičením a počiatočné pochybnosti, či to zvládnu aj naši začiatočníci sa po prvých troch hodinách hneď rozplynuli. Pod vedením nášho učiteľa Mariána senseia, bolo cvičenie vedené metodicky, aby si každý zo zúčastnených odniesol čo najviac. Počas dvoch dní nechýbala dobrá nálada a pohoda, veľa nových informácií, makový cheesecake a taktiež veľa chvály a povzbudivých slov. Dobrá nálada sa preniesla aj do reštaurácie, kde sme sa všetci večer zišli aj s rodinnými príslušníkmi, pretože bez podpory od svojich najbližších by bolo Budó oveľa ťažšie.

Každý cvičebný blok bol ukončený enbu podľa technických stupňov. Na záverečnom enbu sa odrazila práca počas dvoch dní výrazným zlepšením techník. Bojan a Nicola svojim prístupom ku cvičeniu dokonale zapadli do kolektívu Hikari dódžó. Keďže sa im páčil spôsob vedenia tohto tréningu, dohodli sme sa, že ďalší predĺžený víkend sa uskutoční už v marci v dódžó Ždral v Novom Sade.