Preskočiť na obsah

Posledný a prvý tréning v roku

Posledny trening v roku 2023

Aj rok 2023 prebehol akosi rýchlo. Pár seminárov, skúšok a súťaží a už opäť sú Vianoce. A ako každý rok, ani tento nebol výnimkou, stretli sme sa na poslednom oficiálnom tréningu roka. Tento rok to vyšlo na Iaidó. Trošku sme si pocvičili, každý počas enbu predviedol to najlepšie zo seba, aby sme všetci videli, ako sa za ten rok zlepšil. Pre našich začiatočníkov to nebola žiadna výzva, pretože enbu pred všetkými sa v našom dódžó uskutočňuje pravidelne.

Tréning sme skončili o niečo skôr, pretože súčasťou posledného tréningu je aj menšie vyhodnotenie celého roka zo strany učiteľov. A keďže posedenie s vyhodnotením nemôže prebehnúť len tak „na sucho“, Adriana a Marek pripravili „čízkejky“ a Marián priniesol pravé, nefalšované „bubli-bubli“ šampanské (nealkoholické), aby bolo úspechy čím zapiť.

Po prípitku na starý rok a samozrejme na prichádzajúci nový rok, sa Adriana a Marek pustili do rozdeľovania napečeného. Karamelový čízkejk a matcha čízkejk všetkým chutil, všetkých poriadne zasýtil a tak všetci mohli odfukovať s plným bruchom a sledovať nášho senseia. Marián, ako sľúbil, rozobral svoje iaitó, aby tí, ktorí ešte nevideli rozobratý samurajský meč spoznali aj jeho skrytú časť a hlavne celý proces rozoberania a skladania. Nechýbali ani ukážky a vysvetlenie, ako sa po cvičení udržuje naozajstný ostrý, kutý samurajský meč.

Adriana počas vychutnávania koláčikov zhrnula naše snahy a pokroky v džódó a načrtla plány do budúceho roku. Marián sa potom pripojil s hodnotením iaidó. Obaja všetkých pochválili za ich výrazné zlepšenie sa, za ich nadšenie, oduševnenie, sústredenie sa počas tréningov, vytvorenie príjemnej atmosféry počas cvičenia a silného lojálneho kolektívu, ale taktiež vytvorenie prostredia, ktoré je pre každého motivujúce. A nechýbala ani pochvala za ich vynikajúce školské výkony a povinnosti, ktoré všetci zvládajú s ľahkosťou a ktoré sú počas školského roka priebežne kontrolované.

Aby sme dlho nezaháľali, prvým tréningom v roku 2024 bol v našom dódžó hneď prvý deň, t.z. 1.1.2024. Veď ako na Nový rok, tak po celý rok. Bol to tréning džódó, ale určite budeme celý rok poctivo navštevovať aj tréningy iaidó. Po Vianociach a Silvestri, po koláčikoch, klobáske, zemiakovom šaláte a iných lakocinkách sme sa rozhýbali celkom rýchlo. Nastal nový rok a každý si dal určite nejaké malé alebo väčšie predsavzatie, ktoré si počas tohto roka splní…