Preskočiť na obsah

Džódó Koryu seminár v Utrechte

Jodo Koryu Seminar Utrecht 2023

V priebehu novembra sa ako už posledných 18 rokov uskutočnil v Holadskom Utrechte ďalší ročník tradičného koryu seminára pod vedením Rene van Amersfoort sensei-a, 8.dan Kyoshi.  
Utrecht je 4. najväčšie mesto v Holadnsku, ktorému patrí prvenstvo vo vybudovaní historicky prvej cyklotrasy. Zástupcovia nášho klubu Marián a Adriana počas svojej cesty po Utrechte aj v nepriaznivom novembrovom počasí obdivovali otužilosť obyvateľov tohto mesta. Počas presunu z ubytovania do športovej haly v ranných hodinách stretli množstvo ľudí nielen na bicykli, ale aj bežcov oblečených iba v tričku a v krátkych nohaviciach. Pri pohľade na nich boli obidvaja vďační za to, že sa rozhodli venovať svoj čas v dódžó a nie v chladných otužilých uliciach.

Na seminári, ktorý je jedinečný v Európe sa opäť zišlo viac ako 50 ľudí z viacerých krajín. Semináru predchádzal piatkový tréning, na ktorom sa zišili iba 7 nadšenci vrátane senseia. Po krátkej rozcvičke sa trénovalo Sotai Dosai, ktorému sa potešila najmä Adriana, keďže je to jej najobľúbenejšie cvičenie a v našom dódžó sa poctivo venujeme párovému cvičeniu techník každý tréning.

Víkendový seminár bol zameraný hlavne na kata zo série OmoteChudan. Spestrením bola časť semináru venovaná Tanjo, počas ktorého si všetci užili veľa zábavy. Celý seminár bol tak, ako minulý rok zakončený koryu taikai, na ktorom sa zúčastňujú všetci účastníci bez rozdielu technického stupňa. Adrianina spontánnosť zase nesklamala, keď sa organizátor počas prestávky zastavil u Mariána a Adriany, aby ich zaregistroval na súťaž. Bez akéhokoľvek zaváhania padol názov tímu: Bonnie & Clyde.  Tento rok bola konkurencia ešte silnejšia ako minulý, pretože súťaže sa zúčastňujú aj učitelia so 7. danom. Adriane a Mariánovi sa v tejto konkurencii podarilo vo finále poraziť holandskú dvojicu, ktorá sa skladala z 5. a 7. danu a tak si po minuloročnom druhom mieste, vybojovali celkové víťazstvo.

Omnoho dôležitejšie ako víťazstvo v taikai bolo priateľské posedenie počas sayonara párty, ktorá sa tradične odohráva v kaviarni športovej haly, kde sa podujatie uskutočňuje. Väčšina ľudí sa v priebehu roka stretla viackrát na podujatiach v rôznych európskych krajinách, ale boli aj takí, ktorí sa po roku opäť stretli až na tomto seminári. Takže bolo o čom diskutovať, zdieľať vzájomné skúsenosti a zažiť príjemnú atmosféru v príjemnej spoločnosti.