Preskočiť na obsah

Džódó ukážky na Základnej škole

Džódó ukážky pre najmenších

Koncom septembra sme boli pozvaní, aby sme na Základnej škole, Hroncova 23, predviedli počas športového dňa ukážky bojového umenia, ktoré praktikujeme v našom dódžó. Keďže počasie nám skutočne prialo a slnko pieklo ako v lete, všetci nás privítali na krásnom školskom ihrisku. Naše vystúpenie začali Maroš s Matúšom, pokračovali Kristína s Adrianou, pričom Marián svoj rečnícky talent patrične využil pri mikrofóne. Nakoniec Adriana s Mariánom zakončili enbu, pri ktorom všetci zhýkli od prekvapenia, keď Adriana zakončila poslednú kata silným úderom na Mariánovom brušnom svalstve.

Pripraviť ukážky pre najmladších študentov školy je naozaj náročné. Preto sme po ukážkach chceli všetkým ukázať, čo si džódó vyžaduje a pristúplili sme k interaktívnemu spôsobu. Po našich prvotným pochybnostiach, či sa nájde dostatočný počet dobrovoľníkov, sme boli veľmi milo prekvapení. Toľko zdvihnutých rúk sme naozaj nečakali. Všetci piati žiaci mali pár minút na to, aby sa naučili kata a predviedli ich pred všetkými divákmi. Najlepším sa stal Teo, ktorému fandila a nahlas povzbudzovala celá jeho trieda. Nakoniec všetci zúčastnení usúdili, že džódó vyzerá síce jednoducho, ale je to náročné bojové umenie.

Základnej škole ďakujeme za pozvanie a dúfame, že sa v budúcnosti niektorí žiaci vydajú na cestu spoznávania niektorého bojového umenia.