Preskočiť na obsah

Džódó seminár v Taliansku

Džodo seminar v talianskom Bari

Apúlia, región na juhovýchodnom pobreží Talianska, v ktorom sa nachádza známe prístavné mesto a jeden z ekonomicky najsilnejších regiónov v južnom Taliansku – Bari.
Bari ponúka zaujímavý kontrast dvoch historických etáp, starej historickej časti a moderného industriálneho mesta. Bari, v ktorom sa každý rok usporiada džódó seminár s Louis Vitalis senseiom, ktorý je držiteľom 7. danu vo všetkých troch disciplínach, kendó, džódó, iaidó a ktorý je učiteľom nášho Patrik senseia. Adriana a Marián išli načerpať nielen ďalšie skúsenosti na tradičný džódó seminár, ale aj spoznať toto krásne historické mesto.

Už pri príchode do krásnej haly sa Louis sensei veľmi potešil, keď hneď rozpoznal vysmiatu Adrianu a Mariána. Bolo to prvýkrát, keď sa tohto seminára zúčastnil niekto zo Slovenska. Tento seminár je tradičný a kvalita účastníkov to aj potvrdzovala, keďže vačšinu tvorila skupina 5. – 7. danov. Ako Louis sensei povedal, seminár v Bari je hlavne o jedle. Večerné ochutnávanie špecialít, útulná vináreň, typické kaviarničky, morské plody, polnočné prechádzky a veľa ďalších aktivít, ktoré sa dajú zažiť iba v Bari.

Krásne májové talianske počasie dalo naozaj zabrať obidvom predstaviteľom Hikari dódžó, keďže tréningy boli intenzívne a vlhkosť v dódžó vysoká. Po sobotňajšom cvičení ZNKR seitai kata sa v nedeľu po prvýkrát oficiálne v Taliansku cvičilo koryu kata zo série Chudan. Skupina 5. – 7. danov bola požiadaná Louis senseiom, aby si zobrali na starosť nižšie stupne a pomohli im zdokonaliť sa aj v tejto oblasti. Vysvetľovanie Louis senseia v dódžó sprevádzané jeho zážitkami z čias, keď žil v Japonsku mimo dódžó boli jednoducho belissima