Preskočiť na obsah

Džódó seminár v Budapešti

Džódó seminár v Budapešti

Po toľkých rokoch chodenia na semináre s vysokými technickými stupňami do odľahlých krajín, sme sa aj my konečne dočkali. Jediný ôsmy dan v Európe a aj mimo Japonska si to namieril do Budapešti. A to je skoro ako do Košíc. Dve a pol hodiny autom po diaľnici. Na seminár sme sa veľmi tešili, pretože už roky poznáme ako René sensei učí a vieme, že na každom jeho seminári sa dozvieme množstvo nových vecí, ale je aj veľa zábavy. A tak to bolo aj teraz.
Postupne sme pod jeho vedením prešli takmer všetky ZNKR džódó kata, pričom zámerom bolo nielen zlepšiť džódó všetkých účastníkov seminára, ale dôkladne pripraviť na skúšky ľudí, ktorí na záver víkendu mali skúšky absolvovať. Bolo naozaj úžasné vidieť, ako sa pod senseiovým vedením z ľudí, ktorí pôjdu na skúšky každou hodinou stávajú reálne vyššie technické stupne. Ako sme v piatok večer pochybovali, či tie skúšky zvládnu všetci, tak sme v nedeľu pred skúškami nepochybovali, že to všetci spravia.
René sensei v sobotu požiadal Adrianu o pomoc pri skúškach, takže bola ako uchidachi pre kandidáta na 3.dan. Dostalo sa jej naozaj veľa pozornosti a najmä pripomienok a rád, ako si zlepšiť svoje techniky.
Seminár bol naozaj úžasný, pretože sme videli aj intenzívny a efektívny spôsob prípravy na skúšky počas seminára.