Preskočiť na obsah

Džódó koryu seminár v Holandsku

Džodo Koryu Seminar Ultrecht 2022

V novembri sa v holandskom mestečku Ultrecht uskutočnil už 17. ročník koryu seminára v Džódó, ktorý viedli dvaja poprední učitelia v Európe Rene van Amersfoort sensei, 8.dan Kyoshi a Louis Vitalis sensei, 7.dan Kyoshi.
Na tomto seminári sa zúčastnilo približne 40 cvičencov zo 6 európskych krajín a nechýbali ani zástupcovia nášho klubu Hikari dódžó.
Počas 2,5 dňa cvičenia sa okrem zaujímavých kihonov prechádzalo viacero kata z Omote, Chudan, Gohon no Midare a Kenjutsu. V nedeľu bol seminár ukončený druhým ročníkom súťaže džódó koryu taikai, ktorého sa zúčastnili všetci cvičenci. V dobrej konkurencii Adriana s Mariánom obsadili 2. miesto za švajčiarsko-talianskym tímom dvoch rokudanov.
Ako je tradíciou na každom seminári, sobotný večer bol venovaný sayonara párty, ktorá sa niesla vo veľmi príjemnej a priateľskej atmosfére. Veľmi nás potešilo, že na seminári sme sa opäť stretli aj s našim učiteľom Patrik Demuynck senseiom a jeho učiteľom džódó Louisom senseiom, ktorý atmosféru párty oživil svojimi humornými zážitkami počas svojho pôsobenia v Japonsku.
Tešíme sa na ďalší ročník a skoré stretnutie so sensei-mi na seminároch v priebehu budúceho roka.