Majstrovstvá Európy v Iaidó

European Iaido Championships

Prvý septembrový víkend sa po dvoch rokoch opäť uskutočnili majstrovstvá Európy v Iaidó. Organizáciu prevzala talianska kendó federácia, ktorá sa rozhodla podujatie usporiadať v Modene. Toto mesto je známe hlavne výrobou automobilov značky Ferrari, Lamborghini, Pagani a Maserati, takže sme si nenechali ujsť ani návštevu múzea zameraného na život a dielo Enza Ferrariho.
Na majstrovstvách Európy sa v krásnej športovej hale zišlo 254 účastníkov z 27 krajín, z čoho 189 bolo pretekárov a 26 rozhodcov. Nechýbali ani členovia nášho klubu Hikari dódžó, ktorý opäť potvrdili, že najlepšie Iaidó na Slovensku sa cvičí v našom oddieli.

V kategórii Mudan sa po prvýkrát predstavil Matej, ktorý postúpil zo svojej skupiny z prvého miesta. V ďalšom zápase bohužiaľ doplatil na začiatočnícku chybu, keď vyšľapol zo svojho zápasiska. Jeho presnosť techník a najmä plynulosť kata, ktorá je v najnižšej kategórii veľmi vzácna, bola ohodnotená „Fighting spiritom“.
Marián sa v kategórii Godan úspešne prebojoval až do semifinále, kde napokon podľahol víťazovi a viacnásobnému majstrovi Európy zo Švédska a napokon si odniesol vzácny bronz.

Všetkým reprezentantom Hikari dódžó gratulujeme k vynikajúcim úspechom, ktoré odzrkadľujú každodenný tréning v našom klube.