Majstrovstvá Poľska v Džódó a Iaidó

Majstrovstva Polska 20022

Po dvoch rokoch sa náš iaidó a džódó život vracia pomaly do normálu a po nútenej súťažnej pauze sme si mohli naše zručnosti získané na pravidelných tréningoch vyskúšať opäť na súťaži. V máji sa Marián sensei spolu s dvomi najmladšími členmi oddielu zúčastnili Majstrovstiev Poľska v džódó a iaidó, ktoré sa organizovalo v mestečku Racibórz.

Po úvodnom džódó cvičení sa začalo s tímovou súťažou. Náš iba dvojčlenný team v zložení Kristína a Marián vybojovali krásne 2. miesto! Kristína, ktorá sa po prvýkrát zúčastnila súťaže sa v kategórii shodan-nidan stala Majsterkou Poľska, čím potvrdila kvalitu džódó v našom malom dódžó.

Iaidó taikai otvorili hneď na úvod najvyššie stupne, kde  Marián obsadil v početnej godan kategórii 3. miesto. V teamovej súťaži v zložení Kristína, Matej a Marián získali striebro. Aj keď sa Kristíne a Matejovi v individuálnej súťaži nedarilo, v teamovej časti ukázali svoje kvality, a ako mudani dokázali poraziť pretekárov s technickými stupňami nidan-sandan.

V posledný deň  sa konali skúšky technickej vyspelosti, kde obidvaja potvrdili svoje odhodlanie. 1. kyu bolo odmenou za ich tvrdú prácu, húževnatosť, vytrvalosť a disciplínu za posledné 2 roky.

Všetkým srdečne ďakujeme a gratulujeme za dosiahnuté úspechy.