Reštart Iaidó Seminár v Prahe

Kensei Restart Seminar

Tak, ako pred rokom, začiatkom leta 2020, aj tento rok, pre niekoho to bol rok bez cvičenia, pre niekoho len ďalšie „ladenie techniky“, členovia Hikari Dojo Košice v takmer plnej zostave, štartovali Reštart seminár v Prahe.

Mariána, ako už po niekoľko rokov, pozvaného učiteľa, sprevádzala Adriana, ktorá bola po druhýkrát špeciálnym hosťom seminára a aby boli v aute obsadené všetky sedadlá, pridali sa ešte Erika, ktorá ešte dolaďuje formu na najbližšie skúšky a Kristína, ktorá si išla overiť ako svoju formu už vyladila. Proste Marián a jeho hárem…či skôr három?

Cesta po českých rozkopaných diaľniciach s obmedzenými rýchlosťami ubehla celkom rýchlo (80 km/hod a to sme mali šťastie!). Veľmi milo nás prekvapil penzión, v ktorom sme bývali. Každé ráno v kuchyni s plnou výbavou prebiehalo úplne rovnako. Kým Marián robil AG Corona19 testy všetkým členom výpravy, Adriana sa vyžívala v príprave ranného cappuccina. Každý večer sme zavítali do neďalekej Českej hospúdky, kde nám ukázali, ako majú vyzerať poriadne porcie jedla. A samozrejme skvelé pivo.

Cvičenie v rúškach a respirátoroch bolo trošku neštandardné a občas sme sa cítili skôr ako ninja bojovníci, ale s častejšími prestávkami sme to nakoniec dali. Nebolo nás veľa, pretože museli byť splnené maximálne limity účastníkov, zachovanie rozostupov a tak podobne, aby sme si okrem oprášených vedomostí z iaido neodniesli domov aj menej želaný darček.

Vyvrcholenie seminára boli samozrejme skúšky, kde ako už bolo spomenuté, si išla Kristína overiť svoju formu. Je potrebné podotknúť, že forma bola skvelá a Kristína absolvovala svoje prvé skúšky v iaidó úspešne. Domov sa vrátila s 2.kyu.

Seminár sa celkovo vydaril. Na viacerých ľuďoch bolo vidno, že počas pandémie cvičeniu veľmi neublížili a nechali si to až na seminár. Niektorí však boli takí, ktorí sa snažili cvičiť aspoň doma v stiesnených podmienkach. Ale našli sa aj takí, ktorí využili každú možnú príležitosť cvičiť vo väčšom priestore, alebo dokonca v telocvični.