Preskočiť na obsah

Iaidó Kensei Seishin v Prahe

Kensei Seishin Praha

Tradičným seminárom, ktorého sa pravidelne zúčastňujeme koncom roka je Kensei Iaidó Seishin v Prahe. Tentokrát sme naplnili kapacitu auta a vybrali sme sa tam štyria, pričom najstarší členovia Marián s Adrianou boli pozvaní ako učitelia a naši najmladší Kristína s Matejom išli zbierať ďalšie skúsenosti a zúčastniť sa skúšok na prvý dan.

Po množstve pozitívnych ohlasov počas reštart semináru Kensei, kde Adriana mala samostatné poldňové cvičenie so ženami sa organizátor Tomáš Kyncl sensei rozhodol zveriť Adriane celodenný samostatný seminár len pre ženy. To, čo sa učilo a cvičilo pod vedením Adriany, zostalo v tom Dódžó. V mužskom dódžó prebiehalo cvičenie a vysvetľovanie Tomáša a Mariána, ako sa pripraviť na 5. a 6. dan a riešila sa otázka, prečo ženy v súťažiach vyhrávajú nad mužmi.


Keďže seminár prebiehal v období Mikuláša účastníci obdržali mikulášsky darček v podobe súťaže tímov, ktorých členovia boli losovaní. Pre víťazný tím sme z Košíc priviezli špeciálne darčeky. Víťazom sa stal iba dvojčlenný česko-slovenský tím, v ktorom sa snúbila skúsenosť (4.dan) a elegancia (1.kyu), Jiří z Kensei dódžó a naša Kristína z Hikari dódžó.
Nedeľa patrila príprave na skúšky, ktoré naši dvaja najmladší členovia ako vždy úspešne zvládli. Všetkým srdečne gratulujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.